Route Email

Lichtjesavond 2018 in Rinsumageast.

Meestal wordt in november op diverse plaatsen in Nederland een 'lichtjesavond' georganiseerd.
Het doel hiervan is om, in een bijzondere sfeer, samen overledenen te herdenken.

Uitvaartvereniging Gedenkt te Sterven heeft i.s.m. de Contactgroep van de Protestantse Gemeente Claercamp in 2016 en 2017 ook in Rinsumageast zo’n bijzondere 'lichtjesavond' georganiseerd. Naar aanleiding van de vele positieve reacties die we beide jaren naderhand kregen hebben we besloten om jaarlijks zo'n speciaal gedenkmoment te organiseren.

Evenals vorige jaren wordt de begraafplaats verlicht en voor een ieder die een kaarsje wil branden bij het graf zijn er grafkaarsen aanwezig. In de kerk is er passende muziek en een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Koffie en/of thee staan klaar. Het maakt tijdens deze avond niet uit of men wel of niet bij een kerk is aangesloten of hoe lang het geleden is, dat een dierbare is overleden.

Zo willen we proberen om met elkaar in dit donkere jaargetijde een sfeer van warmte en troost te creëren op een sfeervol verlichte begraafplaats.
Iedereen is van harte welkom op woensdag 7 november tussen 17.00 en 19.00 uur   op de begraafplaats bij de Alexanderkerk, Juckemawei 3, Rinsumageast.

Altijd in onze gedachten                                 Blijvend in ons hart


Een grote liefde maakt iemand moedig.

Lao-tzu